Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου : Ο,τι διεκδικούσαμε, το πετύχαμε.

16 Μαρτίου 2011...(πρώτη δημοσίευση : 13.20).
"...Αυτά που διεκδικούσαμε, αυτά και πετύχαμε...", τόνισε σήμερα, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας την Ολομέλεια της Βουλής για τις αποφάσεις του άτυπου ευρωπαϊκού συμβουλίου της 11ης Μαρτίου...Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως μετά τις αποφάσεις της συνόδου, ο δρόμος, το μονοπάτι, γίνεται πιο εύκολος, καθώς γίνονται οι συστηματικές, καθημερινές αλλαγές που φέρνουν καρπούς...."...Βήμα-βήμα θα φέρουμε την ανάπτυξη και νέες δουλειές στη χώρα μας. Λίγο-λίγο θα μειώνουμε το χρέος, που δεν πρέπει να αφήσουμε στα παιδιά μας...", τόνισε...
...Πλεονέκτημα για την διαπραγμάτευση που έγινε από ελληνικής πλευράς, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ήταν «η βούληση του λαού για αλλαγές», αλλά και η συμφωνία του ελληνικού πολιτικού κόσμου στην ανάγκη να προικοδοτηθεί κατάλληλα ο νέος μηχανισμός από το 2013 και μετά, να μειωθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου, να χαμηλώσουν τα επιτόκια, να μπορεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός να αγοράζει κρατικά ομόλογα σε περίπτωση που χρειαστεί, να μπει φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές «για να πληρώσουν και οι τράπεζες την κρίση, που αυτές δημιούργησαν στην Ευρώπη και την Αμερική».

«...Θα θέλαμε πιο γενναίες αποφάσεις, βεβαίως. Θεωρούμε οριστική λύση του προβλήματος και του χρέους, το ευρωομόλογο. Την προηγούμενη εβδομάδα καταφέραμε να υπερψηφιστεί αυτή η πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο από πολλές δυνάμεις. Και συγχαίρω την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά για την πρωτοβουλία της. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τέτοιες λύσεις»,σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«...Συνεχίζουμε πιο δυνατοί. Ακόμα και το χρέος να μην είχαμε, έχουμε πολλά να κάνουμε μπροστά μας. Η λύση όμως βρίσκεται στα χέρια μας, με αλλαγές στο κράτος, στο μοντέλο ανάπτυξης, στην εφαρμογή των κανόνων δικαίου, στην ίδια την νοοτροπία μας. Οι αλλαγές θα απελευθερώσουν πολλούς, μα θα θίξουν προνόμια και τα παλιά κατεστημένα. Θα σπάσουν αντιλήψεις και πρακτικές - όπως σήμερα που δημοσιεύτηκε πως μειώθηκε η διαφθορά. Σπάνε ταμπού και κεκτημένα...».
...Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, κάλεσε εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσέλθουν στον διάλογο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. «Χρειαζόμαστε την εποικοδομητική κριτική με προτάσεις. Άλλο όμως η κριτική και άλλο ένα πολιτικό σύστημα που τρώγεται με τα ρούχα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

***Στη δευτερολογία του ο κ. Παπανδρέου απάντησε στον κ. Σαμαρά λέγοντας πως: «Η Νέα Δημοκρατία μάς άφησε τρία πράγματα: Χρέος, χρέος και πάλι χρέος».
«...Μας είπε ο κ. Σαμαράς να μην μιλάμε για το χρέος. Τόσο υπεύθυνος είστε, τόσο υπεύθυνη παράταξη, ώστε να μιλάμε για όλα τα ωραία και να μην έχουμε ευθύνη να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα;» αναρωτήθηκε.
«...Καθώς αλλάζει η Ελλάδα, τόσο λυσσαλέα γίνεται η επίθεσή σας, τόσο χάνει σε αξιοπιστία η μικροπολιτική σας. Ταυτίζεστε με τον παλιό καλό σας εαυτό, την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, το έργο της οποίας δεν μπορείτε να αποχωριστείτε», κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ο πρωθυπουργός.
...Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε πως η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο του Λαϊκού Κόμματος συνυπέγραψε τη συναίνεση του «επιτυχημένου προγράμματος» της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει την παραμικρή βελτίωσή του - σε αντίθεση με την κυβέρνηση.
...Τέλος, ο κ. Παπανδρέου, κατηγόρησε εκ νέου την Νέα Δημοκρατία πως δεν φέρνει προτάσεις. «Τουλάχιστον απέναντι στο χρέος, θα περίμενα τη ΝΔ να λέει «υπευθυνότητα, υπευθυνότητα, υπευθυνότητα». Δεν είναι εύκολος ο δρόμος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά προχωράμε με συνέπεια, αποφασιστικότητα και με αισιοδοξία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

***Aντ. Σαμαράς :
..Έντονα επιθετικός κατά της κυβέρνησης ήταν στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «εσείς είστε το πρόβλημα γι' αυτό δεν μπορείτε να βρείτε λύση, που είναι μόνον η ανάπτυξη».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι από την αρχή που τέθηκε ως στόχος η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση του επιτοκίου, ο ίδιος είχε πει ότι δεν συνιστούν λύση, ούτε έξοδο από την ύφεση.
Κατηγόρησε εξ αρχής τον πρωθυπουργό ότι «μετά το χθεσινό υβρεολόγιο κατά της ΝΔ, σήμερα έκανε νέο φάουλ, προσπαθώντας να μετατοπίσει τη συζήτηση από το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικονομία, στη διαχείριση του χρέους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε ότι τόσο η επιμήκυνση, όσο και η μείωση των επιτοκίων, ήταν διόρθωση λαθών από τις Βρυξέλλες που έβλεπαν ότι με αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει, ούτε θα «έβγαινε» το Μνημόνιο. «Αυτά ήταν επανόρθωση λάθους και δεν δικαιολογείται να πανηγυρίζετε, άλλωστε, αν ήταν καλό το Μνημόνιο, γιατί μας ξανασώζετε και πανηγυρίζετε - γιατί δεν βγαίνει».
Ο κ. Σαμαράς έκρινε ότι με την τροπή που έχει πάρει το όλο θέμα μπορεί να απομακρύνεται μεν ο κίνδυνος χρεοκοπίας μετά το 2012, αλλά αυτό συνδέεται με νέους όρους, ενώ ανοίγει ο δρόμος για νέα μνημόνια, που το ένα θα διαδέχεται το άλλο, γιατί δεν θα μπορεί η χώρα να βγει να δανειστεί από την αγορά με χαμηλά επιτόκια.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε, ότι όταν το κόμμα του έλεγε πριν ένα χρόνο για ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την εξασφάλιση 50 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση χλεύαζε, ενώ τώρα πιέζεται να το πράξει, «κι όποιος πιέζεται τα δίνει όσο- όσο».
«Με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας απαιτούνται πλέον δημοσιονομικά πλεονάσματα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «και γι' αυτό η ΝΔ φωνάζει για ανάπτυξη έξω από την ακολουθούμενη αδιέξοδη πολιτική. Αυτός είναι κι ο λόγος που θα έπρεπε αντί της έντονης ανησυχίας, γιατί τα έσοδα έχουν καταρρεύσει από την είσοδο της χώρας σε βαθιά ύφεση».
...Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς στράφηκε και κατά του ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι «η ΝΔ ούτε προβοκάρει, ούτε κάνει κωλοτούμπες», ενώ πήρε αποστάσεις από αρθρογράφους που βρίσκονται κοντά του και έχουν βάλει στο στόχαστρο τον ΛΑΟΣ.
Επισήμανε όμως περσινή απάντηση του κ. Καρρατζαφέρη πριν την υπογραφή του μνημονίου, όταν υποστήριζε ότι «δεν πρέπει να καθυστερούμε και ότι υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ.
-Μήπως αντί για ΛΑΟΣ, είστε «λαγός» κ. Καρατζαφέρη;, είπε ο κ. Σαμαράς.

***Παπαρήγα:
...Η κυβέρνηση λέει ψέματα και τη μισή αλήθεια σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο ευρωσυμβούλιο, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής και προέβλεψε ότι θα παρθούν μέτρα πιο βάρβαρα για τους εργαζόμενους.
Ακόμα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διεκδικεί μέχρι εκεί που δεν κινδυνεύει η συνοχή της ΕΕ και υπογράμμμισε ότι ο βρυκόλακας και ο εφιάλτης του ελληνικού λαού δεν είναι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, αλλά το κεφάλαιο.
«Εμείς δεν διαχωρίζουμε το χρέος. Το χρέος το γέννησε παράνομα το κεφάλαιο, ο ανταγωνισμός και οι αντιπαραγωγικές δυνάμεις. Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό να το διαγράψει και να μην το αναγνωρίσει, γιατί είναι παράνομο και τέτοιο πρέπει να το θεωρεί», ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι αυτό που συζητάει η Ευρώπη, είναι πως θα κατανεμηθεί η «χασούρα» και η ζημιά χωρίς να χάσει το κεφάλαιο.
«Δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συναίνεση. Δεν είναι πατριωτικό καθήκον να σταθούμε δίπλα στην οποιανδήποτε ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου», υπογράμμισε στη δευτερολογία της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα....

***Γ.  Καρατζαφέρης
«Αυτά που πήραμε ως Ελλάδα είναι θετικά. Το θέμα που μπαίνει, είναι αυτός ο νέος βατήρας: Θα μπορέσει η κυβέρνηση που έρχεται να το διεκπεραιώσει, να διαχειριστεί αυτή τη νέα ευκαιρία;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις αποφάσεις του άτυπου ευρωπαϊκού συμβουλίου της 11ης Μαρτίου.
...Ο κ. Καρατζαφέρης, ζήτησε στο πλαίσιο αυτό, ομοψυχία του πολιτικού κόσμου, «να πάνε στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Μαρτίου και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί με το αεροπλάνο του Παπανδρέου, για να δείξουμε πως το διαίρει και βασίλευε δεν υφίσταται».
Πρότεινε δε, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η άντληση των 50 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να προταθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να της δοθούν ακίνητα 50 δισ. ευρώ -εκτιμημένα από αντικειμενικό εκτιμητή- με δυνατότητα επιστροφής τους σε περίπτωση που συγκεντρωθεί το εν λόγω ποσό.
...Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δήλωσε πως «δεν είναι Παπανδρεϊκός» καθώς υπήρξε «ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που φυλακίστηκε επί ΠΑΣΟΚ», για να επιτεθεί στη συνέχεια στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή «αναίσχυντο, πρωτοφανές άρθρο του συνεργάτη του Φαήλου Κρανιδιώτη, όπου αποκαλείται ''φυλλάδα'' η ''Καθημερινή'' και ''παπαγαλάκι'' ο ''Σκάι''».
«...Αν στηρίξετε τον κ. Κρανιδιώτη θα είστε ίδιος μ' αυτόν. Πιστεύω πως από το βήμα της Βουλής θα καταγγείλετε αυτές τις πράξεις, που μειώνουν την παράταξη αυτή που υπηρετήσατε για ένα διάστημα και υπηρετείτε ξανά», ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης.

****Τσίπρας:
«Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση, ήταν να βάλει θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων.
«Για να πούμε ότι κερδίσαμε, έπρεπε να πάρουμε κάτι. Εμείς απλά κερδίσαμε παίρνοντας αυτά που ήθελαν να μας δώσουν. Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε γιατί είναι ύβρεις. Δεν δικαιούστε να παίρνετε αποφάσεις που υπερβαίνουν τα όρια της εντολής που πήρατε από τον ελληνικό λαό από τον οποίο σήμερα οφείλετε να ζητήσετε την κρίση του», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: