Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πολύ κρίσιμη παραμένει και σήμερα, η κατάσταση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

17 Μαρτίου 2011.
Πολύ κρίσιμη παραμένει και σήμερα, Πέμπτη, η κατάσταση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκοσίμα στην Ιαπωνία...από το πρωί,  τοπική ώρα Ιαπωνίας, ξεκίνησε η ρίψη νερού από ελικόπτερα του Ιαπωνικού στρατού, στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων, που έχουν υπερθερμανθεί, μετά τη βλάβη στο σύστημα ψύξης, που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Πρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε....
...Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές, με ποσότητες θαλασσίου ύδατος και βορίου, την υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων του αντιδραστήρα 3. 
...Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή ώστε να προστατευθούν από την υπερέκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία τα πληρωματά τους, η κλιμάκωση των ποσοστών ραδιενεργού ακτινοβολίας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή της απόσυρσής τους. 
...Παρέμειναν εν τούτοις στο χώρο του εργοστασίου περίπου 50 εργάτες που επιχειρούν να εμποδίσουν την έκρηξη των 6 αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού. Ηδη μεταφέρθηκε από το Τόκιο και ειδικό πυροσβεστικό όχημα εφοδιασμένο με κανόνι εκτόξευσης νερού, που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, θα αρχίσει τις στοχευμένες ρίψεις ποσοτήτων ύδατος, στα επικίνδυνα σημεία των αντιδραστήρων, τις επόμενες ώρες....
...Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κατεστραμμένου από το σεισμό και του τσουνάμι που ακολούθησε, πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα της βόρειο-ανατολικής Ιαπωνίας, που τώρα κινδυνεύει να προκαλέσει ραδιενεργό μόλυνση όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε μια ευρύτερη ζώνη, ελπίζουν ότι σήμερα, Πέμπτη, θα έχουν καταφέρει να συνδέσουν ένα αγωγό μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο, ώστε να λειτουργήσουν οι αντλίες του νερού, που ψύχει τους αντιδραστήρες αλλά και τα χρησιμοποιημένα πυρηνικά καύσιμα.
Για την ώρα, η δεξαμενή αποθήκευσης αναλωθέντος καυσίμου του αντιδραστήρα 4 της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα δεν περιέχει πλέον νερό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα ραδιενέργειας, δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής (NRC).
«Εκτός από τους τρεις αντιδραστήρες που ήταν σε λειτουργία κατά τη στιγμή της θεομηνίας, ένας τέταρτος αντιδραστήρας αποτελεί επίσης, εφεξής, αιτία ανησυχίας. Ο αντιδραστήρας αυτός δεν λειτουργούσε κατά τη στιγμή του σεισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της NRC, Γκρέγκορι Γιάτσκο, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.
«...Πιστεύουμε ότι έγινε μια έκρηξη υδρογόνου σε αυτόν τον αντιδραστήρα», εξήγησε και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η εφεδρική μονάδα αποθήκευσης έχει καταστραφεί, δεν υπάρχει πλέον νερό στις δεξαμενές αναλωθέντος καυσίμου και ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι εξαιρετικά υψηλά, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος» που διεξάγονται στο χώρο της μονάδας για να αποφευχθεί η καταστροφή».

***Η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε σήμερα όσους αμερικανούς πολίτες ζουν στη χώρα και το θέλουν , καθώς και όσα από τα μέλη του διπλωματικού προσωπικού και τις οικογένειές τους, επίσης το επιθυμούν, να εγκαταλείψουν το Τόκιο, ενόψει και της κλιμάκωσης της κρίσης από το φόβο πιθανού πυρηνικού ατυχήματος.
...Επίσης εξέδωσε οδηγία ασφαλείας προς τους αμερικανούς πολίτες που εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα, να μην πλησιάζουν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων την περιοχή της Φουκουσίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: