Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Γαλάζιος τορναδόρος προφήτεψε τη χρεοκοπία της χώρας...

17 Μαρτίου 2011.
Ενας 40χρονος γαλάζιος ελεύθερος επαγγελματίας από την Κρήτη, τορναδόρος στο επάγγελμα...φέρεται ως ο «προφήτης» της χρεοκοπίας της χώρας, ο οποίος αναστάτωσε χιλιάδες πολίτες την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους...η υπόθεση προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, να...υποψιάζεται, (και δικαίως όπως απεδείχθη), γαλάζιο δάκτυλο στην όλη υπόθεση...και τη ΝΔ, να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για...λάσπη....
(Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ από το ΕΘΝΟΣ)... 
...Ο 40χρονος φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του, χωρίς να δώσει σοβαρή εξήγηση για τα κίνητρά του, ενώ προσπάθησε να εμφανίσει το email ως φάρσα...Πρόκειται για τον αποστολέα του περιβόητου email με τις δήθεν πληροφορίες περί οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή στις 25 Μαρτίου, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο 40χρονος  χρησιμοποίησε στο κείμενο που φέρεται ότι έγραψε τραπεζικούς όρους...
...Ο 40χρονος εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ράικου και εξετάστηκε ήδη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας.
...Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα ολοκληρωθεί μόλις παραληφθεί και η τυπική επιβεβαίωση για τα ηλεκτρονικά του ίχνη από την πάροχο εταιρεία του Ιντερνετ. Εν συνεχεία, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης. 
...Το email που προκάλεσε αναταραχή έφερε υπογραφή με τα αρχικά Γ.Β. και αναρτήθηκε σε blogs με μεγάλη επισκεψιμότητα και σε άλλους δικτυακούς τόπους. Με τα αρχικά Γ.Β. είχαν σταλεί στο παρελθόν και άλλα email με διαφορετικό περιεχόμενο, γεγονός που βοήθησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του συντάκτη.
...Ο αποστολέας του email εμφανιζόταν ως τραπεζικό στέλεχος και απέδιδε τις πληροφορίες περί επικείμενης χρεοκοπίας σε εσωτερικές πηγές.
...Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, από άτομα του υπουργείου Εσωτερικών είχε πληροφορηθεί ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Τις υποτιθέμενες πληροφορίες του περί χρεοκοπίας τις απέδιδε επίσης σε «συναδέλφους του» του τραπεζικού κλάδου, σε δημοσιογράφους και σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, που ήταν σε θέση να γνωρίζουν τι επρόκειτο να συμβεί.
Ο γαλάζιος «προφήτης» της υποτιθέμενης χρεοκοπίας, κατέληγε γράφοντας ότι δημοσιοποίησε όσα γνώριζε, επειδή αυτό υπαγόρευε η συνείδησή του. Προέτρεπε μάλιστα και τους αναγνώστες του email να κάνουν το ίδιο και να το διαδώσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το email διακινήθηκε και από Ιντερνετ καφέ που βρίσκεται στην Αθήνα, γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες για συντονισμένες κινήσεις νεοδημοκρατικών κύκλων...
...Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται, ώστε να φωτιστούν όλες οι σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης. Οταν οι έρευνες ολοκληρωθούν, αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις....(Η.Β., ΕΘΝΟΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: