Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Παραίτηση Γρυπιώτη από την προεδρία της ΝΟΔΕ Λακωνίας.

17 Μαρτίου 2011.
Σε απρόσμενο χρόνο και χωρίς προφανή λόγο ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. 

Χαρακτηρίζοντας λάθος του καταστατικού την εκλογή προέδρου από τη βάση, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα σε νέα στελέχη να αναδειχθούν και να αναδείξουν ανανεωτικές τάσεις, ο δήμαρχος Ευρώτα δείχνει ευθέως τη «γνωστή παλαιά ανακυκλώσιμη φρουρά του κόμματος» ως πηγή των προσκομμάτων που αντιμετώπισε στο κομματικό όργανο. 

Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ο κ. Γρυπιώτης αναφέρει: 



«Αξιότιμε πρόεδρε, 
Φίλε Αντώνη Σαμαρά 


Μετά από πολλή σκέψη και αρκετή ταλαιπωρία, αλλά με γνώμονα τις πάγιες πολιτικές μου πεποιθήσεις, αποφάσισα να παραιτηθώ από το αξίωμα του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Λακωνίας. 

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, πρόκειται για μια ενέργεια, συνακόλουθη από πολλή σκέψη και περισυλλογή, κυρίως, όμως, στηριζόμενη σε μια γερή βάση από αξίες, ιδανικά και προσωπικά «πιστεύω». 



Προτού, όμως, εξηγήσω τους λόγους, οι οποίοι με οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς γι΄ άλλη μια φορά τους Λάκωνες Νεοδημοκράτες που στήριξαν την προσωπική μου προσπάθεια και πίστεψαν στο όραμά μου για ανανέωση και αναγέννηση του κόμματος στη Λακωνία, πέρα από προσωπικά συμφέροντα. 



Πριν τις εκλογές της ΝΟΔΕ και εφόσον δεν μου επιτρεπόταν η υποψηφιότητα μου, ως Δήμαρχος -λόγω του ότι θα έπρεπε να παραιτηθώ από την εργασία μου- αποφάσισα να λάβω μέρος ως υποψήφιος στις εκλογές, για την ανάδειξη του προέδρου στη ΝΟΔΕ Λακωνίας. 

Ποτέ δεν περίμενα ότι, η υποψηφιότητα αυτή θα μπορούσε να θίξει ισορροπίες στο Νομό μας. 

Αρκετές φορές, φίλε Αντώνη, ζήτησα να σου εκθέσω τις ανησυχίες μου - δεν κατέστη δυνατό και ήταν λογικό. Έτσι, το τεράστιο λάθος του καταστατικού που επιτρέπει την εκλογή προέδρου από τη βάση - μέλη από την ΝΟΣ και που δεν δίνει τη δυνατότητα σε νέα στελέχη να αναδειχθούν και να αναδείξουν ανανεωτικές τάσεις, με ανάγκασε να βρεθώ στη δεινή θέση του Προέδρου που είχε φέρει αντίσταση στους μηχανισμούς του παρελθόντος και που μη έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία του ΔΣ, έφθασε σε σημείο να μην μπορεί, πλέον, να διοικήσει. 



Κατά τις τελευταίες δημοτικές - περιφερειακές εκλογές, διατηρώντας -ακόμη- τότε το αξίωμα του προέδρου της ΝΟΔΕ Λακωνίας, κατηγορήθηκα ανοιχτά από γνωστούς - αγνώστους «βαρώνους» του κόμματος για αδράνεια, έλλειψη συντονισμού και μαχητικότητας, παρά το γεγονός ότι, οι ίδιοι άδειαζαν το χώρο μας -καθώς έτσι έχουν μάθει να κάνουν εδώ και χρόνια- ενώ εγώ βρισκόμουν στις επάλξεις από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας τις όποιες επιλογές της παράταξης. 

Έρχομαι, όμως, να επισημάνω αγαπητέ πρόεδρε ότι, οι εν λόγω κύριοι που  περιστοιχίζουν τα κομματικά όργανα, δηλαδή, η γνωστή παλαιά ανακυκλώσιμη φρουρά του κόμματος, ενδιαφέρεται προφανώς για ίδιον όφελος, παρά για τη διατύπωση θέσεων - προτάσεων που να αποσκοπούν στη βελτίωση εικόνας της παράταξης. 

Όταν διεκδίκησα την προεδρία της ΝΟΔΕ, ήμουν πεπεισμένος ότι, οι δεσμεύσεις που έλαβα περί ανανέωσης προσώπων και οργάνων του κόμματος με ταυτόχρονη αλλαγή πολιτικής πλεύσης θα υλοποιούνταν, ώστε -κατ΄αυτόν τον τρόπο- η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη. 

Επειδή τούτο δεν συντελέστηκε ποτέ κι επειδή διανύουμε, ήδη, μια περίοδο πλήρους πολιτικής απαξίωσης και κρίσης των πολιτικών θεσμών, όπου ο συνταξιούχος βλέπει τα παιδιά του να παραμένουν στην ανεργία, το εισόδημα του να μειώνεται, τα προβλήματα να συσσωρεύονται και να παρακολουθεί τηλεοπτικές μάχες από ανακυκλώσιμους πολιτικούς, με τόλμη ζητώ  να αποδεχθείτε την παραίτηση μου από το αξίωμα του Προέδρου ΝΟΔΕ Λακωνίας, διευκολύνοντας, ίσως, δια της αποχωρήσεώς μου την καλύτερη πορεία και μετεξέλιξη του κομματικού οργάνου που εκπροσωπούσα. 



Το παρελθόν πρέπει να διδάσκει το παρόν για να αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Να γιατί πολλές φορές δεν παράγουμε πολιτική  κι αυτό γιατί απομακρυνόμαστε από τον κόσμο που μας εκλέγει και το άσχημο είναι ότι το γνωρίζουμε… 

Θεωρώ ότι, εσύ είσαι το παρόν. Δώσε τη δική σου νότα στο μέλλον, άλλωστε το έχεις ήδη αποδείξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: